- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Ocet vinný | 20 | 
| Sójová omáčka | 20 | 
| Olej arašídový | 10 | 
| Med | 10 | 
| Zázvor | 8 | 
| Pomeranč | 150 | 
| Fenykl | 80 | 
| Zelí pekingské | 250 | 
| Zelí červené hlávkové | 350 | 
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1645 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 11, 
                                                        Tuky (g): 12, 
                                                        Sacharidy (g): 62,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 41,
                                                        Vláknina (g): 19,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Červené zelí nakrouháme, nasolíme a promačkáme. Necháme odležet do druhého dne, aby zelí změklo. Připravíme si zálivku z na jemno nastrouhaného zázvoru, octa, medu, oleje a sójové omáčky. Pekingské zelí a fenykl nakrájíme na tenké plátky a přidáme k červenému zelí. Přidáme zálivku a promícháme. Červený pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky a přidáme do salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









